Ezzel a fehér csokis trüffellel a pihentetésen kívül szinte nincs semmi teendő, akár a gyerekek is össze tudják dobni – csak vigyázz, mert ez felnőttbarát verzió, nehogy belekóstoljanak a likőrbe! 🙂 Akár napokkal előbb is elkészíthető, úgyhogy tökéletes arra az esetre, ha az utolsó pillanatban toppanna be néhány lelkes locsoló vagy vendég. A mandulát persze le is cserélheted akár pisztáciára, mogyoróra, vagy olyan olajos magra, ami éppen otthon van.
Fehér csokis trüffeltojás
Adag
20
darabElőkészítés
10
percPihentetés
2
óraÖsszeállítás
10
percTeljes elkészítési idő
2
óra10
percHozzávalók
30 dkg fehér csokoládé
50 ml habtejszín
30 ml krémlikőr
40 g blansírozott mandula
Elkészítés
- A csokoládét, a Baileys-t és a tejszínt egy hőálló tálba tesszük. Vízgőz felett felolvasztjuk és simára keverjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad. Áttesszük egy műanyag edénybe, lefedjük, és néhány órára vagy akár egész éjszakára a hűtőbe tesszük, amíg teljesen megszilárdul.
- A mandulát száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, majd durvára daráljuk. A trüffelt kivesszük a hűtőből, mokkáskanállal szőlőszemnyi adagokat veszünk belőle, és tojásformára formázzuk. Meghempergetjük a mandulában, és azonnal kínáljuk, vagy fogyasztásig a hűtőbe tesszük – jól záródó dobozban, hogy ne legyen hűtő íze a trüffeltojásoknak.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora
A receptet a Baileys támogatta.